Nederlandse bond van schaakprobleemvrienden

Tijdens het Tata toernooi in Wijk aan Zee werd in Nederland de Internationale oploswedstrijd gehouden op 27 januari. John Nunn was verreweg de beste in Nederland, maar wat dat waard was bleef nog geruime tijd onzeker, omdat de resultaten uit andere landen nog niet bekend waren. Nu de uitslag bekend is blijkt zijn prestatie goed genoeg voor een vierde plek. Kacper Piorun uit Polen, de wereldkampioen van 2011 won voor het eerst het ISC en deed dat met het maximale aantal van 60 punten. Jorma Paavilainen maakte ook geen fouten, maar deed er vijf minuten langer over. Derde werd Bojan Vuckovic. Beste Nederlander was Dolf Wissmann met een 26-ste plaats. Titelverdediger Eddy Van Beers werd zevende.

Junioren veroverden de eerste vier plaatsen in B-groep. Zvojin Perovic uit Servië won voor zijn landgenoot Marko Lozajic. Beiden scoorden het maximum van 40 punten. Beste Nederlander was Mighiel de Jong met een 16-plaats, een verdienstelijk debuut.

Het ISC in Nederland was niet mogelijk geweest zonder de welwillende steun van het organisatiecomité van het Tata Steel Chess Tournament en Yochanan Afek die zich altijd inzet voor publiciteit rondom studies en schaakproblemen. Hopelijk is het volgend jaar weer mogelijk om van de gastvrijheid van het Tata toernooi gebruik te mogen maken.

Uitslagen categorie A: http://www.saunalahti.fi/~stniekat/pccc/isc13_1.htm
Uitslagen categorie B: http://www.saunalahti.fi/~stniekat/pccc/isc13_2.htm