Nederlandse bond van schaakprobleemvrienden

Nunn wereldkampioen oplossen 2010, Van Beers knap 5de en Wissmann 23ste.

John Nunn (GBR) mag zich in 2010 wereldkampioen schaakproblemen oplossen noemen met kort daarop op 1 ½  punt achterstand Pjotr Murdzia (POL) en daar weer achter op de 3de plaats Michael Pfannkuche (GER). Fantastisch is de 5de plaats van Eddy van Beers (BEL).  Zoals Peter van den Heuvel al schreef over de eerste dan,  de tweezetten waren te doen, driezetten geschikt voor WK en de studieronde was een slachting. De 1ste en 3de studie waren te moeilijk: op studie 1 was er slechts 1 iemand die punten scoorde, en op studie 3 waren er 2. De hoogste score in deze ronde is 8 punten, van de maximaal 15. Als voorbeeld: de vier oplossers van Engeland (minstens 3 partijgrootmeester) hadden in totaal 8 punten in deze ronde.
Op de tweede dag van de WCSC maakte Dolf weer wat goed. Hij eindigde als eerste Nederlander (23ste) voor Hans (28ste), Johan (38ste) en Peter (39ste). Peter blunderde in de laatste ronde, maar dat had geen invloed op de landenscore.

België bleef onder aanvoering van Eddy Van Beers goed scoren. Eddy werd 5de! Voor het eerst eindigt België boven Nederland. Ook voor het eerst eindigt Belgie zo hoog op een 6de plaats. Nederland valt wat tegen met een 9e plaats.

Voor de volledige uitslag en overzicht landenteams verwijs ik jullie naar de link van de PCCC.