Nederlandse bond van schaakprobleemvrienden

Warm weer

Het is niet ongebruikelijk dat als Danila Pavlov meedoet aan een oplostoernooi hij het toernooi ook wint met een hoge score. Ook nu demonstreerde de wereldkampioen zijn niveau door met 59 van de 60 punten het Israëlisch Oploskampioenschap te winnen. Ditmaal werd hij op de hielen gezeten door de jonge Litouwer Kevinas Kuznecovas die slechts een punt toegaf.

Het toernooi vindt plaats op diverse plekken in de wereld en in Nederland verzamelden de oplossers zich op 25 juni in Vlaardingen.  Misschien was het die dag te warm om op te lossen, maar de deelnemers in de A-categorie konden geen potten breken. Op Joost Michielsen en de debutant in de A-categorie Jim Wittebol na verloor iedereen ratingpunten. Voor Joost resulteerde dit in een gedeeld 13e plaats samen met de uit België overgekomen Griek Nikos Sidiropoulos die ook in Vlaardingen meedeed.

Uitslag A- categorie: Results - SOLVING PORTAL (wfcc.ch)

In de B-categorie een mooie overwinning voor Asaf Guberman met 54 van de 60 punten. Van de hitte had Rens ter Veen weinig last, want hij eindigde op een mooie 7e plek.

Uitslag B-categorie: Results - SOLVING PORTAL (wfcc.ch)